Programjaink

 

MEGVILÁGOSODÁS INTENZÍV™ (5 nap)
2016. június 22–26. (szerda–vasárnap)
vezeti: Salek Zoltán

Fedezd fel, hogy ki vagy valójában – ki vagy függetlenül attól, hogy mit hallottál és tanultál másoktól, mások mit gondolnak és mondanak rólad, és függetlenül attól, hogy te mit gondolsz arról, ki vagy. Mások véleménye, a te gondolataid – ez mind csak egy közvetett tudás arról, aki vagy. Éppen ezért mindig változik; sosem állandó. És legfőképpen: nem te vagy. Csak gondolatok „valaki”-ről, aki vagy. Ha tudni akarod, ki vagy te, akkor tapasztalnod kell önmagad – közvetlenül és ugyanakkor tudatosan. Ez a közvetlen tapasztalás más, mint a mindennapi megszokott tapasztalás. Amikor ez történik, akkor vagy egy önmagaddal, akkor vagy igazán önmagad, az, aki valójában vagy. És akkor ez egy közvetlen, tudatos tudás lesz, ami a körülményektől és mások véleményétől független, állandó tudás. Maga a bizonyosság, ami sosem vész el.

Mi a Megvilágosodás Intenzív? Választasz egy partnert, és leülsz vele szemben. „Mondd meg nekem, ki vagy te” – kapod tőle az instrukciót. Az instrukció összpontosítja és vezeti a figyelmedet, miközben szándékodban áll közvetlenül megtapasztalni, ki vagy te, és nyitott vagy mindarra, ami ezzel kapcsolatban felmerül benned, bármi legyen is az. Ez a kontempláció. Ami pedig ezzel kapcsolatban felmerül benned, azt elmondod a partnerednek. Ő figyel rád, igyekszik megérteni, anélkül hogy bármilyen visszajelzést adna neked. Amikor befejezted, cseréltek, és te adod neki az instrukciót: „Mondd meg nekem, ki vagy te”. Ez történik napi tizennyolc órán és három napon keresztül, miközben mindig mással szemben ülsz le. Az idő egyik felét önmagadba mélyedéssel és kommunikációval, a másikat pedig a partneredre figyeléssel töltöd. Az idő előrehaladtával a figyelmed elmélyül, fokozatosan megnyílsz a jelen valóságának, és a közvetlen kommunikáció eredményeként elmaradó gondolatok hatására elcsendesedsz. Így haladsz egyre mélyebbre és mélyebbre, és fejted le egyik réteget a másik után, míg van mit. Közben keresztülmész, amin keresztül kell menned, és meglátod, hova lyukadsz ki. Ez a Megvilágosodás Intenzív.

Ez a technika és a forma most már negyven éves, teljesen letisztult, és több, mint hatszázezer embernél bizonyított.

Milyen előnyöd származhat a részvételből? Először is jó esélyed van arra, hogy mindössze három nap alatt közvetlenül megtapasztalhatod, ki vagy te. Ez a megtapasztalás nem más, mint a 2500 éves klasszikus, buddhista felfogás szerinti megvilágosodás. Ha ez nem történik meg – és ne feledd, ez kívül esik az akaratodon –, a figyelmed akkor is összpontosítottabbá válik. Kevésbé kalandozol el a gondolataidban; ha mégis, sokkal könnyebben vissza tudod magad hozni a jelenbe. A közvetlen kommunikációval rengeteg terhelő, figyelemlekötő, meg nem értett gondolat törlődik az elmédből, így nem torlódnak a gondolataid, és ezzel önmagában rengeteg feszültség marad ki az életedből. Megnyílhat a szíved mások felé, nagyfokú együttérzést és szeretetet tapasztalhatsz, és a kommunikációd nagymértékben javul. Az önértékelésed megnő; talán most kezded el igazán szeretni önmagad. Rengeteg energia szabadulhat fel benned, miközben a különböző érzelmi elakadásokon keresztüldolgozod magad. Megtanulhatod, hogy a legkilátástalanabb helyzetből is ki tudsz jönni, és nem kell hozzá más, csak Te. Talán túljutsz a halálfélelmen, megtanulod elfogadni a fájdalmat és bármit, amit tapasztalsz. Végül és nem utolsó sorban, a mélyebb közvetlen megtapasztalásokban felfedezheted önmagad halhatatlanságát.

A Megvilágosodás Intenzívről a Wikipédián is olvashatsz.

 

Bővebb információk és jelentkezés a Kapcsolatfelvétel oldalon keresztül
(jobb-kattintással nagyobb méretben megnyithatod)


MEGVILÁGOSODÁS INTENZÍV™ kóstoló nap
(szombat)
vezeti: Salek Zoltán

Nem vagy még készen egy teljes Intenzívre, vagy nem tudod anyagilag megengedni magadnak? Próbáld ki az egynapos kóstolót, ami nem kevésbé intenzív. Kezdőként ismerkedve itt ízelítőt kapsz abból, milyen egy többnapos Megvilágosodás Intenzív felépítése, és mi történik, miközben tanulod és gyakorlod a technikát; régi intenzívesként pedig újra érintkezésbe kerülhetsz a folyamattal, és tovább mélyítheted azt. Mivel a szabályok, a felépítés és a technika ugyanaz, így ez a nap több, mint csupán kóstoló: olyan, mint bármely tradícióban egy egynapos meditációs elvonulás. Hogy mi történik a nap során, az kizárólag rajtad múlik – az elszántságodon, a kitartásodon, az összpontosító képességeden, a megértéseden, a nyitottságodon, hogy mennyire adod bele magad a folyamatba. Akár közvetlen megtapasztalásod is lehet ennyi idő alatt, és ez nem vicc – az ennél lazább felépítésű mesterképző gyakorló Intenzívjén két közvetlen megtapasztalásnak voltam a tanúja. Úgyhogy csak gyere.

Időpont: szombaton 8 órától kb. 20.30-ig
Helyszín: Budapesten

Részvételi díj: ebéddel-uzsonnával 10.000 forint (foglaló 4000 Ft)
május 1-ig történő jelentkezéssel és a foglaló befizetésével 6000 Ft

Tudnivalók: Indulás előtti reggelid, ha lehet, könnyű legyen. Hozzál magaddal polifoam matracot és a feneked alá párnát, valamint kést, kanalat, villát és poharat.

 

Totális kommunikáció – Önfeltáró hétvége™
2015.
vezeti: Salek Zoltán

Időpont: szombaton 9-től 19 óráig, vasárnap 8-tól 16 óráig.
Helyszín: Budapesten

Részvételi díj: 12.000 forint (ebéd közösen, hozott anyagból)

Jelentkezés: telefonon (70)-365-8476 és emailben: leela (kukac) freemail.hu.

 

Intenzív párkapcsolati problémakezelés

Együttélő és együttjáró (házas-)pároknak, akik között van valami, amit valamiért nem tudnak megbeszélni egymással, vagy egyszerűen csak szeretnének igazán közel kerülni egymáshoz (még közelebb), és ezért hajlandók teljesen beleadni magukat a folyamatba és feltétel nélkül megnyílni a másiknak.

Minden akadály csak elölről tűnik akadálynak; ha túljutottál rajta, csodálkozva fogsz rá visszatekinteni. Ne feledd, a párodnak is ugyanúgy akarnia kell a megoldást, mint neked.

A párkapcsolati problémák tisztázása ún. egyéni tisztító ülések (Mind Clearing Session) keretében történik. Telefon: (70)-365-8476

 

Egyéni tisztító ülések (Mind Clearing Sessions)

A tisztító ülés a terápiás világban egyedülállóan eredményes és nagyon hatékony segítő eszköz a személyes kiteljesedésed útjában álló akadályok feloldására. Sokkal hamarabb és átfogóbban érsz célt vele, mint bármilyen más hosszú távú terápiás folyamatban. Az utadban álló akadályok különböző, az elmédben mélyen rögzült korlátozó hiedelmek és attitűdök, melyeket a múltad során, akár ebben az életedben, akár előző életeidben, különböző traumatikus események vagy nyitva maradt kommunikációs ciklusok hatására nem tudatosan bár, de magadévá tettél. Ezek mind az elmédben tárolódnak, és nap mint nap tudat alatt továbbra is hatással vannak rád, és gátolnak az előrejutásban és boldogulásban. A tisztító ülés célzottan dolgozik ezekkel az akadályokkal és oldja fel őket azon felismerés alapján, hogy belső konfliktusaink és boldogtalan állapotaink döntő többsége olyan hiányos kommunikáció következménye, amikor valamilyen okból nem tudtad magad teljesen kifejezni.

A tisztító ülés nem egy tanácsadás. Neked kell megtalálnod a saját belső mércédet, és neked kell felfedezned, hogy amit teszel vagy nem teszel, azzal hogyan akadályozod, gátolod önmagad abban, hogy elérd, amit igazán akarsz az élettől. És ha ezt felismerted, a megoldást is te magadnak kell megtalálnod. Önmagadban, mert ott van benned. És amilyen nehéz első pillanatban a számodra addig ismeretlen terepen egyedül elboldogulni és közben teljesen új készségeket elsajátítani, olyannyira gyönyörűséges, amikor végre a kezedben van, amit akarsz. Ez az, amiben a tisztító ülés segít neked.

A tisztító ülés egy legalább három-öt alkalomból álló, egyenként kétórás időtartamú személyes foglalkozás. Ezt a módszert is Charles Berner fejlesztette ki, most már több mint negyven évvel ezelőtt, és a csoportban alkalmazott diádtechnika ebből ered.

Mi az, amit várhatsz tőle?

 • Sokkal jobban fogod érezni magad, mert egy csomó teher lekerül rólad.
 • Megszűnhet a gyógyíthatatlannak hitt depressziód, elhagyod az áldozati szerepet, és talán végre vagy megint elkezded élvezni az életet.
 • Abbamaradhatnak különböző pótcselekvéseid és függőségi viselkedéseid, mint pl. dohányzás, ivás, túlevés, kábítószer fogyasztás.
 • Ezeket elhagyva sokkal inkább képes leszel valódi meghitt és bensőséges helyzetekben benne lenni.
 • Fontos kapcsolataidban régi konfliktusok oldódhatnak meg, és javulni fognak a kapcsolataid.
 • Oldódik és talán meg is szűnik meglévő bűntudat, abbahagyod mások folyamatos bírálását, kritizálását.
 • Ugyanez a helyzet a szégyennel kapcsolatban is, amikor azt érzed, bár nem tudod, miért, de nem vagy jó.
 • Régi, traumatikus hatások szűnhetnek meg.
 • Csökken a belső feszültség és zavar, tisztábbá válik a gondolkodásod, jobban átlátsz dolgokat.
 • Rád köszönhet a szerencse az életed olyan területein, ahol ez idáig nem volt jellemző.
 • A dolgaid simábban és jobban fognak működni.
 • Boldogabb és sikeresebb leszel.
 • Javulni fog a kommunikációd.
 • Jobban fogsz aludni, és csökkennek vagy elmaradnak a rémálmaid (ha vannak).
 • Segít abban, hogy jobban elfogadd magad, és ne érezd tehernek, amikor magadról kell beszélned.
 • Javulhat a szexualitáshoz való viszonyod; talán elkezded élvezni a szexet, ha eddig nem.
 • Ha keresed az utadat, az utat ahhoz, aki valójában vagy, akkor a tisztító ülés segít rátalálni.
 • Megszabadulhatsz rögzült attitűdöktől, beragadt élethelyzetektől.
 • Több választási lehetőséged lesz.
 • A belső béke gyakoribb vendégeddé válik.
 • Elkezdesz többet megmutatni magadból, elkezded jobban megmutatni magad, elkezdesz kinyílni, és ezzel együtt az élet is jobban megnyílik számodra.

Az ülés előfeltétele egy ingyenes előzetes beszélgetés. Ha változtatni akarsz, minél előbb keress meg! (70)-365-8476

 

Karmatisztító foglalkozás

Mikor lehet szükséged karmatisztításra?

 • Ha azt látod, hogy az életed nem akar úgy működni, ahogyan szeretnéd, és ha valami mégis összejön, az is csak nehezen; ha azt látod, hogy valahogy nincs szerencséd.
 • Ha úgy érzed, hogy a körülötted lévő emberek nyomást gyakorolnak rád.
 • Ha próbálkozol ugyan a kapcsolataidban, ám ez nem hoz megoldást számodra.
 • Ha gyakran hallod a környezetedtől: „Már megint kritikus vagy!” „Ne ítélkezz másokon!”

A karmatisztítás feloldja azt a benned lévő gócot, ami ezeknek a problémáknak a gyökere, oldja az ezzel kapcsolatos feszültségeket, amelyek a bűntudatod okozta visszatartásoktól jönnek létre, és így megszünteti ezeket a problémákat.

A karmatisztítás egyéni tisztító ülések (Mind Clearing Session) keretében vagy két-háromnapos intenzív csoportfoglalkozás, ún. Karmatisztító Intenzív során történik. (70)-365-8476

 

A másik nemhez fűződő kapcsolat tisztázása és gyógyítása a diád módszerrel

Férfiaknak-nőknek, fiúknak-lányoknak, kamaszoknak és időseknek, együtt élő pároknak, egyedül élőknek és gyermekes szülőknek… akik még akarnak valamit a másik nemtől.

Ha együtt élsz vagy együtt jársz valakivel, és van közöttetek valami, amit valahogy nem tudtok megbeszélni egymással, vagy egyszerűen csak szeretnének igazán közel kerülni egymáshoz (még közelebb), és ezért hajlandóak vagytok teljesen beleadni magatokat a folyamatba és feltétel nélkül megnyílni egymásnak, akkor ez a program kifejezetten nektek szól. Persze, ha úgy gondolod, hogy inkább egyedül jönnél, mert elősör így könnyebb, ezt is megteheted. Ahhoz, hogy egy másikkal való kapcsolatodon dolgozzál, nem okvetlenül szükséges annak a másiknak a jelenléte. Ha éppen most nincs párod, éppen emiatt, ez egy remek alkalom lehet, hogy körbejárd a másik nemhez való viszonyulásodat. Talán ennek hatására megváltozik benned valami, talán nyitottabb leszel mások felé, befogadóbb... és akkor talán megnyílik valamilyen lehetőség számodra. Tégy próbát, hisz semmit se veszíthetsz. Amit itt megtanulhatsz, azt biztos, hogy ezután minden kapcsolatodban képes leszel alkalmazni.

Ha tizen-huszonéves vagy és rengeteg a kapcsolatod, gondolhatod azt, hogy neked ilyesmire nincs szükséged, hiszen ha most csalódsz is, majd a következő más lesz. Meglehet. De csak akkor, ha pontosan tudatában vagy a legapróbb részletig mindannak, ami benned és kööttetek történik, és ezt tisztán, világosan, a másik bántása nélkül kommunikálni is tudod. Ha nem, akkor előbb-utóbb a következő kapcsolatod is ugyanígy végződik, és az azután következő is... És nem azért, mintha nem tennél meg mindent, amit csak tudsz, hanem mert ha nem vagy tudatos abban, amit csinálsz, akkor van valami, ami erősebb nálad: az elméd, és az tuti kifog rajtad.

Szülők! Nektek életbevágóan fontos, hogy tisztázzátok és újra meg újra képesek legyetek rendezni a kapcsolatotokban felmerülő problémákat, bármilyen ellenállást és nehézséget is tapasztaltok ezzel kapcsolatban, mert a gyermekeiteknek csak annyi figyelmet és szeretetet tudtok adni, amennyit a házastársatokkal való kapcsolatotok rendezettsége lehetővé tesz.

Kizárólag csak az igazság kimondása és elfogadása (bármennyire is fájdalmas ez alkalomadtán) hozhatja rendbe a kapcsolatainkat, simíthatja el a nézeteltéréseinket, hozhat nagyobb tudatosságot, teljességet és elégedettséget az életünkbe. Lehet, hogy előtte minden más lehetőséget végigjátszol, ám végül fel fogod ismerni, hogy nincs más valós megoldás, és feladod az egyéb próbálkozásaidat.

 

Munkánk főként a Charles Berner által kifejlesztett technikákon alapszik. Ez áll a legközelebb hozzánk, ám nagyon szeretjük és szívesen használjuk Osho változatos-gyönyörűséges meditációs technikáit is.

Mi azok a témák, amiken a diád-módszerrel sikeresen dolgozhatsz? Szinte mindenen, ami nem kifejezetten szervi probléma, tehát ami nem orvosi kezelést igényel. Azt viszont tudnod kell, hogy a fizikai gyógyulásodat is nagy mértékben támogatja a lelki összefüggések felderítése és tisztázása.

A leggyakoribb diád-témák, többek között:

 • Alapvető céljaid tisztázása
  (Ez nem is olyan könnyű, mint először gondolod; ám ha ezekkel nem vagy tisztában, akkor hogyan tudhatnád, hogy merre tartasz? Hiszen mindig tartasz valamerre – amerre az orrvitorlát fordítod!)
 • Belső szégyen gyógyítása
  (Szinte mindenkinél előfordul többé-kevésbé. Ha csupán halványan is, de néha van olyan érzésed, hogy értéktelen vagy, netán van benned valami, amit mások nem láthatnak, nem tudhatnak meg, ha érzed, hogy nincs önbizalmad – akkor itt kell keresned az okot. Az erős hang és a nagy mellény sokaknál nagyon gyakran éppen ezt igyekszik leplezni!)
 • Függőségi viselkedések
  (A függőség az függőség. Alkohol, kábítószer, gyógyszer, munkamánia, játékterem, dohányzás, szex és társ, süti-csokoládé és mindenféle étel, pénz, autó stb. – millió formában jelenhet meg. Ha nem tudsz szabadulni tőle, akkor bármilyen formát is öltsön és bárhogyan is nevezzed, nem vagy szabad – ő irányít téged.)
 • Friss és régóta fennálló problémák tisztázása és megoldása
 • A másik nemmel való kapcsolatod tisztázása, függetlenül attól, hogy jelenleg jársz-e vagy együttélsz-e valakivel (talán a jövőben szeretnél)
 • Együttjáró vagy együttélő (házas- vagy nem házas-)párok kapcsolati problémáinak tisztázása
  (Talán jobb a békesség az egymásra mutogatás, a kölcsönös neheztelés, piszkálódás, az alattomos és nem tudatos társas játszmák helyett. Persze, ennek is megvan a maga zamata, és a világ minden kincséért nem vennénk el tőled, ám ha arra gondolsz, most talán nem olyan jó a kapcsolatotok, de idővel majd csak jobb lesz, akkor ezt most elfelejtheted – mert magától nem lesz jobb, csak tőled, ha teszel érte! És az egyetlen dolog, ami egy kapcsolatot hosszú távon megtart és felemel, az a jó kommunikáció.)
 • Kiemelkedő képességek megerősítése
  (Sosem árt ezt erősíteni.)
 • Fogalmak tisztázása
  (A tiszta és világos gondolkodás mindenütt és mindig nagy érték.)
 • A pénzzel, gazdagsággal kapcsolatos viszony tisztázása
 • Hűtlenség, megcsalás, bizalommal való visszaélés, stb.

Programjainkra a jelentkezésedet, valamint kérdéseidet ezen a telefonszámon és emailen fogadjuk: Salek Zoltán (70)-365-8476, email: leela (kukac) freemail.hu

 
Minden jog fenntartva © Magyarországi Leela Alapítvány, 2005-2016

A honlapon lévő valamennyi anyag szerzői jogi védelem alatt áll.
Másolásuk és bármilyen formában történő felhasználásuk kizárólag a jogtulajdonos előzetes írásos hozzájárulásával lehetséges.
Frissítve: 2016.04.16